“Det bästa med kursen och att gå här på Färnebo folkhögskola är att vi själva verkligen får vara delaktiga och känna att vi både påverkar men också bidrar till hur kursen blir. Och ett sätt som vi jobbat är också att intervjua de människorna vi har träffat på våran resa och som vi klipper ihop filmer och poddar med för att sprida budskap och kunskap också. Så det tycker jag är väldigt roligt.

Det har funkat så bra och man pratar med folk som har pluggat tidigare så är liksom kollektivet någonting som alla är väldigt glada av att de har testat på och fått uppleva och ja, men det är också lätt. Dels lättare att leva billigare, att man delar på mat och kostnader och allting, men också att man alltid kan liksom diskutera saker som kanske kommit upp under en kursdag eller studiebesök. Men också att man har sitt egna rum och kan få ha sitt egna space också, men att vi har det tillsammans.”

— Moa
magnus

“Det bästa är två saker kollektivet och att vi har rest tillsammans och blivit ett ännu bättre kollektiv genom att vi gjort det.”

— Magnus
Linn

“Den här kursen har hjälpt mig att få ett lite bättre perspektiv på rättighets- och klimaträttvisa frågor, är nog att jag har varit ute i verkligheten för jag har alltid tänkt väldigt mycket på de här frågorna som teoretiska och skrivbordsprodukter. Men det blir en helt annan sak när vi faktiskt kommer ut och träffar de människor som är berörda av dem på riktigt och de platser som det handlar om på riktigt. Så då förstår man varför är det här överhuvudtaget en fråga? Jo, för den grundar sig i verkligheten.”

— Linn

“Man kan få bli engagerad och man blir engagerad tillsammans för att vi tillsammans lever och agerar ihop som en grupp. Alla vi som går på den här kursen är intresserade av att kämpa för klimatet och kämpa för en annan värld än den vi lever i idag. Jag blev väldigt stärkt och inspirerad över att få göra det här i en grupp för att inte känna mig som en ensam svag individ, utan att tillsammans kan vi åka på en resa eller ha ett forum eller skriva en massa texter eller ha bra diskussioner, komma fram till lösningar om saker vi vill göra tillsammans.”

— Mio

“Jag håller på mycket med odling och nu har jag känt att vi har kommit i kontakt med Moder Jord och vi har hjälpt de här plantorna här. Det är fantastiskt att ha ett kollektiv också vid en folkhögskola. Det är en skola i sig.”

— Utas

📣 Glöm inte att söka vår nya resande kurs och kom med oss till Spanien och Frankrike! Läs mer ->

Läs mer:

SV_SE