Mellan den 24 och 26 mars arrangeras konferensen Nya berättelser från stad och land i Österfärnebo. Träffen är ett samarbete mellan Färnebo folkhögskola, Stad och Land nätverket och Hela Sverige ska leva X-ing Gävleborg.

Ansvarig för konferensen är vår lärare Lars Igeland, som också är ansvarig för vår kurs Stad och land. Vi skickade några snabba frågor till honom för att få bättre koll på vad som kommer hända under konferensen.

Berätta, vad är detta för konferens?

– Det finns en växande klyfta mellan stad och land, men också mellan olika delar av våra städer. Genom konferensen Nya berättelser från stad och land vill lyfta fram de som kämpar för en annan utveckling. För en rättvis klimatomställning, för en levande kultur och solidaritet mellan gamla och nya invånare. I hela Sverige!

Hur kommer det sig att vi arrangerar den här konferensen just nu?

– Stad och Land-frågan har blivit hetare i politiken, både på grund av energipriserna och alla missnöjesröster i valet. Nu måste alla partier se över sin politik så att vi kan kombinera att rädda klimatet med att minska klyftorna och segregationen.

Vad kan man förvänta sig som deltagare?

– Under konferensen kommer det att vara många bra föreläsare och möten med aktiva från hela landet. Det blir en kombination av god mat, teater, musik och broderi som verktyg för förändring. Det blir också chans att möta politiker som vill göra skillnad.

Vad hoppas du att konferensen leder till?

– Vi vill få människor som vill se en annan utveckling i hela Sverige att träffas och börja samarbeta. Bara genom många medborgares engagemang kan vi vända utvecklingen!

——————————————————–

Missa inte Nya berättelser från stad och land – 24-26 mars i Österfärnebo!
Anmälan sker här.

Medverkar under konferensen gör bland annat:
Po Tidholm – journalist och författare
Samantha Ohlanders – scenkonstnär som turnerat med föreställningen Landsbygdsupproret
Mariam Jallow Tholozan – Grönt Initiativ Järva
Arne Müller – Norrlandsparadoxen
Marica Möller – Matvärn i Värmland
Kerstin Brandelius – BB-Ockupationen & Sollefteå Framtidens Akutsjukhus
Johanna Mactaggart – Nationell koordinator för Unescos Biosfärprogram
Sveriges vatten- och vindkraftkommuner och regioner
Hela Malmö
Folkteatern Gävleborg

Se kurssida för mer information

SV_SE