Färnebo folkhögskola i Sydafrika. Praktikantkursen har landat i Kapstaden.

Vi har landat i Kapstaden

Vi har vi landat i Sydafrika fyllda av förväntningar och förhoppningar då första delen av det här skolåret är genomfört.

Intressanta teman har studerats kring problem och möjligheter i den globala världen vi lever i, som har väckt många diskussioner och reflektioner bland oss.Intresset för och kunskapen om Sydafrika har självklart ökat hos oss alla under denna period på skolan då vi fördjupat oss i detta land. Det har helt enkelt varit en härlig tid på Färnebo under den sena vintern. Men nu är det dags att påbörja det som vi alla verkligen har längtat efter; praktiken i Sydafrika.

När vi skriver detta inlägg forsar regnet ner utanför vårt fönster. Ja, för vi har inte mötts av det torraste av väderlekar, men vad kan man förvänta sig när vi kommer hit precis när regnperioden börjar. Vad vi istället fått möjligheten att göra är att möta härliga människor och små upplevelser som triggar igång sinnena och skapar en otrolig nyfikenhet på vad som kommer komma under vår tid här i Afrikas sydligaste land.

Förutom att leta boende och springa genom regnskurar har vi presenterats för Bernice, föreståndaren för Wellness Foundation och lika så Stinas och Sannas chef under praktiken. Ett kort men inspirerande möte som gav oss alla en varm känsla i kroppen.

Att blicka framåt och nu säga vad vi kommer känna och veta i början av september när vi åker hem är omöjligt att veta. Trotts det vet vi att vi kommer ha fått otroligt mycket mer kunskap i flera olika områden och varit med om nya erfarenheter som lär följa oss genom våra liv.

Detta är ett första av fler inlägg på vår resa som praktikanter i Sydafrika, så följ med och ta del av de olika erfarenheter vi är med om.

//Glada hälsningar från praktikanterna i Sydafrika

Posted in Kurser.