Foto: Denise Krebs / Flickr

Välkommen till Kreativt Skrivande

Till er som ska gå Kreativt Skrivande på distans i höst

Hej!

Nu närmar sig starten för kursen Kreativt skrivande, och vi, Rebecca och Hans, längtar verkligen efter att få lära känna er och sätta igång!

I det här brevet får du lite praktisk information. Vi bifogar också ett preliminärt schema, preliminär gruppindelning och ett ”Bra att veta”-papper om kursen.

Klassrummet
Om några dagar kommer du få ett användarnamn skickat till dig med vissa instruktioner. Följ dessa – och du tar dig ut på vårt klassrum på FirstClass. Här finns presentationer av ikonerna i klassrummet och hur det hela är organiserat. Du kommer också se att vi startar med några uppvärmningsövningar för att komma igång, lära känna varandra och begripa klassrummets struktur.

Första kursdagen, måndag 18 augusti
Som sagt, användarnamn, lösenord och mer info om FirstClass kommer om några dagar. Den 18 augusti ska du bara kolla så att du kan logga in på nätforumet FirstClass och bekanta dig med programmet. Genom att du rapporterar din närvaro där registrerar du dig också på kursen. Kontakta oss om du redan nu vet att du inte kommer kunna gå ut på nätet någon gång den 18 augusti.

Första mötet i Adobe Connect, torsdag 21 augusti
Första mötet i nätforumet sker 21 augusti, kl 18 för grupp 1, kl 19 för grupp 2 och kl 20 för grupp 3. (Titta på det bifogade dokumentet ”Preliminärt schema och gruppindelning” för att se vilken grupp du tillhör!)
Några dagar innan mötet kommer du få en inbjudan med en internetadress där mötet äger rum.
Men redan nu kan du bekanta dig med programmet genom länkarna och dokumentet som vi hänvisar till här nedanför. Ta till dig den informationen så gott du kan. Det viktiga är att du förstår grunderna, alltså hur du tar er till plattformen så att vi kan bjuda in dig när det blir dags varannan torsdag!

Här är en kort instruktionsfilm:

https://www.youtube.com/watch?v=3wCke6TghXk

I dokumentet ”Adobe connect gör såhär”, som är utmejlat till er som ska gå kursen, kan ni också läsa kortfattade instruktioner till programmet.

Här kan du logga in på ett testmöte. Välj ”Enter as a guest” och skriv valfritt namn: http://connect.sunet.se/test

Här kan du vissa tider få hjälp med teknik som t.ex. ljudet:
http://connect.sunet.se/cafeconnect

Det är bra om du kollar så snart som möjligt att ditt headset eller mikrofon och högtalare funkar, t.ex. genom att testa dem i den här länken.
(Det är frivilligt att använda webbkamera, så den biten behöver du inte tänka på.)

Schema
Vi har mejlat ut ett preliminärt schema och gruppindelning. Kika gärna igenom detta och kolla så att tider och grupp passar, och hör av dig till oss annars.
Mer info om kursens innehåll kommer inom kort!

Vi ser verkligen fram emot nästa vecka, men redan innan dess är du jättevälkommen att höra av dig med funderingar och frågor.

Våra mailadresser är:

Rebecca Gärdenfors
mailto:rebecca.gardenfors@farnebo.se

Hans Carstensen
mailto:hans.carstensen@farnebo.se

Förväntansfulla och glada hälsningar,
Rebecca och Hans

PS. Om du ännu inte har skickat in kopior på betyg och personbevis – gör gärna det den här veckan. DS

Posted in Kurser.