2-3 juni är Sverige och Kenya värdar för FN:s miljökonferens
Stockholm+50 som hålls på Stockholmsmässan i Älvsjö. För exakt 50
år sedan hölls den första FN-konferensen med fokus på miljö, även
denna i Sverige. Aktivister från hela världen reste då till Sverige för att samlas i en massrörelse av både enighet och mångfald. Även i år samlas ett 50-tal gräsrotsorganisationer inom miljö, fred, mänskliga rättigheter och hälsa, för att lägga en ny kurs för det arbete som FN inte har lyckats genomföra på ett halvt sekel. Stockholms gator kommer fyllas av demonstrationer, systemkritiska möten och aktioner.

FN ska vara den samlande kraften för att tackla de globala problem,
men hur går det egentligen? Kan nödvändiga omställningar ens ske så
länge storföretagen, vars mål alltid är ökad profit före hållbarhet, sitter med vid förhandlingsborden?  

Gräsrotsträff i Järva

30 maj, Eggeby gård i Spånga
Vi samlas under en heldag för att utbyta tankar och idéer om en annan utveckling lokalt och globalt. Teman: Lokal mat och odling för gemenskap och utveckling. Det är dags för en rättvis utveckling med fler mötesplatser i Stockholms stadsdelar! Gemensam kamp för klimaträttvisa i Sverige, Södra Afrika och Latinamerika. Kreativ verkstad, workshops om mat, odling och banderollverkstad! Läs mer och anmäl dig! Arrangeras av Färnebo folkhögskola, Afrikagrupperna, Den Gulliga Folkrörelsen, Grönt Initiativ Järva och Norra Järva Stadsdelsnämnd.

Folkets forum

31 maj kl 9.30-19
1 juni kl 9-17, ABF-huset på Sveavägen
En alternativ konferens med fokus på global rättvisa i samarbete med folkrörelser från hela världen. Det blir två dagar fullproppade med aktiviteter, panelsamtal, spännande diskussioner och föreläsningar och DU är inbjuden! Läs mer om det fullspäckade programmet och anmäl dig!

Fritt inträde. Arrangeras av bland andra ABF Stockholm, Färnebo folkhögskola, Afrikagrupperna, Jordens Vänner, Latinamerikagrupperna och Framtidsjorden.

Svårt att ha råd med tågbiljetten till Stockholm? Afrikagrupperna bjuder! Läs mer och signa upp dig här.

Vi behöver volontärer som kan hjälpa till under Folkets Forum!

Som volontär kan du bland annat hjälpa internationella gäster
att komma tillrätta, se till att alla besökare trivs, och att saker i
bakgrunden fungerar smidigt. Din solidaritet är djupt uppskattad och
det är garanterat att du kommer träffa många andra trevliga
aktivister. Är du under 30 år kan Jordens Vänner ordna boende,
frukost och fika (se info om Basecamp nedan).  Låter detta intressant? Hör av dig till beatrice.sundberg@jordensvanner.se

Vi vill också passa på att tipsa om:

Basecamp

31 maj – 4 juni
Ett gratis aktivistläger för unga mellan 14 och 30 år som ordnas av vår huvudorganisation Jordens Vänner. Övernattning och frukost ingår, och det finns även möjlighet till reseersättning. Anmäl dig här.

Manifestation

1 juni kl 18, Sergels torg.
Organisationerna bakom nätverket Stockholm+50 Coalition samlas för en gemensam manifestation som syftar till att uppmärksamma hur frågorna hänger ihop och vikten av att styra om politiken mot en rättvis klimatomställning för att kunna säkra global hälsa, miljö, fred och jämlikhet. Det bjuds på tal av internationella gäster och livemusik av några av de bästa artisterna just nu. Läs mer här.

Global klimatstrejk

3 juni.
Arrangeras av Fridays for Future. Unga klimataktivister från den internationella rörelsen håller tal, och tunga artister bjuder på musik. Plats och tid är hemligt än så länge, håll dig uppdaterad via länken.

Hela veckan: Aktiviteter, aktioner, upptåg och samtal på gator och torg! Läs mer om alla evenemang.

SV_SE