Året på Färnebo folkhögskola började bland annat med att vi invigde vår helt nya hemsida. Vi hoppas verkligen att ni ska trivas med den! Skulle något krångla eller saknas på sidan går det bra att höra av sig till info@farnebo.se.

Den 11 januari hade vi upprop och kurserna som startade igång nu till våren är Feminism och global rättvisa, Klimaträttvisa lokalt och globalt och Romanskrivarlinjen. Samt för allra första gången Permakulturdesign som är en ny kurs hos oss och som ges i Stjärnsund. Det är vi väldigt glada över! Allmän kurs, Skogsträdgårdsodling och Småskalig ekologisk odling startade i höstas och fortsätter även i vår. Senare i vår drar 10-veckorskursen Orädda städer igång – om medborgarrörelser som kämpar för demokrati och hållbarhet i olika städer. Mer information kommer inom kort!

Smittspridningen av corona ökar i Gävleborg. Vissa av våra distanskurser ordnar fysiska träffar som det är frivilligt att närvara på, exempelvis Skogsträdgårdsodling och Permakulturdesign. På Allmän kurs gäller dock distansundervisning tills vidare.

Vill du gå en kurs i höst har du fram till den 16 maj på dig att skicka in din ansökan. En nyhet för i år är Rättviselinjen – en ettårig utbildning där du lär dig att driva projekt och kampanjer med fokus på feminism, antirasism och klimaträttvisa.

2021 är också året som Färnebo fyller 30 år som egen folkhögskola. Vi kommer självklart uppmärksamma vårt jubileum på något sätt, hur är ännu inte helt spikat. Så håll utkik på hemsidan och i våra sociala medier!

Vi passar på att hälsa alla nya och gamla deltagare välkomna till en ny termin – vi hoppas att ni ska trivas hos oss!