Sverigeturné på gång

Här kommer en hälsning från vår resande Miljörättvisakurs som skriver följande på sin blogg:

Att Färnebo är en resande skola kan ingen göra anmärkningar på. Trots att vi knappt landat i Österfärnebo efter hemkomsten från Ecuador börjar vi nu packa väskorna igen för att åka ut och flänga igen. Den här gången blir det en SVERIGETURNÉ!

Den 26e april tom 18maj kommer vi turnera runt i Sverige under namnet ”Globalrättvisa.nu”. Syftet med vår lilla tripp är att lyfta frågor kring rättvisa, miljö och rasism inför de kommande valen. Vi kommer tillsammans med andra organisationer, folkhögskolor, aktivister och miljö och människorätts-kämpar turnera genom Sverige och göra stopp i olika städer.

På vår repertoar finns mer och mindre interaktiva föreläsningar, foto- och andra utställningar, origami, en podcast, film, musik, tygkassar (som man kan köpa för en god sak) med grymma budskap på, och lite till. Eller snart finns det i alla fall. Vi har några veckor kvar på oss att bygga upp det koncept som ska inspirera Sveriges befolkning att välja en rättvisare väg i Europavalet den 25maj och i riksdagsvalet i September. Håll dig uppdaterad på vad som kommer hända nära dig och hälsa på oss när vi kommer till din stad!

Posted in Kurser.