Careworkers demonstration. Careworkers in South Africa are one of the groups that Färnebo folk high school together with Africa groups/Afrikagrupperna in Sweden is working in solidarity with.

Stödfest för Afrikagrupperna

Färnebo folkhögskola i Göteborg fyller tjugo år och det firas med en sjuhejdundrande stödfest för Afrikagrupperna.

Kom och lyssna på finfin musik så som Fred på jorden och Nattetid, testa sjysta viner på vinprovning, bli hänförda av våra kluriga quizfrågor samt ha en riktigt riktig sjyst kväll! Inträdet är 80 kronor och överskottet går såklart till Afrikagrupperna och deras arbete för en rättvisare värld.

Klockslag: kl. 18.00-23.00

Datum: 1 juni

Lokal: House of Win-Win, 3:e Långgatan 13b

När festen är slut är festen slut, i dubbel bemärkelse. Filialen i Göteborg stänger nämligen tyvärr efter denna termin – så detta blir något av ett once-in-a-life-time moment. Så passa på och kom!

Anmäl dig här på facebookeventet:

https://www.facebook.com/events/151425291698210/

Vilka är vi?

Vi som arrangerar festen pluggar Reportagekurs Sydafrika – lokal och global förändring på Färnebo folkhögskolas filial i Gbg och besökte Sydafrika under sex veckor i början av året. Väl där blev det en hel del fotande, intervjuande och filmande som kommer utmynna ibland annat föreläsningar och fotoutställningar under våren.

Afrikagrupperna?

En solidaritetsorganisation med ungefär 1 300 medlemmar som arbetar för en mer rättvis värld. Vi bedriver utvecklingssamarbete med fem länder i södra Afrika och stödjer kampen för ett fritt Västsahara. I Sverige jobbar vi med information, opinionsbildning samt insamling, både centralt och lokalt. Afrikagrupperna har omkring 30 anställda, varav ungefär hälften i Sverige och hälften i södra Afrika.

Läs mer om Afrikagrupperna här: http://afrikagrupperna.se/

Posted in Kurser.