Sagt om resande kurs 2014 av studerande på Miljörättvisakursen.

Sagt om resande kurs

“Att gå på färnebo har fått mig att förstå vad som är viktigt för mig och vad jag vill kämpa för i livet.” Emma Garmer

“Färnebo har gett mig nya perspektiv på världen. Jag har ifrågasatt mina åsikter, vänt och vridit på sanningar och byggts starkare på så många sätt.” Camilla Rydberg

“Färneboåret för mig har varit ett turbulent men roligt år. Det har varit sjukt utvecklande på det politiska, sociala och kunskapsmässiga planet. Jag har lärt känna mig själv och tusen fantastiska människor i Ecuador, Sapmi och Sverige.” Josefin Andersson

“Hur ska jag beskriva ett år på Färnebo folkhögskola? Hur mycket jag än skriver blir det ändå bara en grov sammanfattning. Jag visste inte mycket om vad jag ville göra det här året. Jag visste bara att jag ville prova på att resa, fast på något annorlunda sätt. Jag kollade in olika volontärresor, men hittade ingenting som passade mig. Sedan mindes jag Färnebo, som min syster hade gått på. Här på Färnebo får man åka på resor där utgångspunkten är att besöka andra länder och ta del av den kamp som folken där själva bedriver och lära sig av det. Under resorna får man bekanta sig med människor i det land man reser till och den lokala kulturen utan att det blir vare sig exotiserande eller arrogant. Året här har gett mig otroligt många ovärderliga lärdomar som jag inte tror att jag hade kunnat få någon annanstans!” Nils Hedman

“Mitt år på Färnebo är som tre år i det verkliga livet. Jag har lärt känna mig själv, världen och mina klasskompisar har blivit som mina syskon.” Amanda Scherlund

Posted in Kurser.