Mat- och miljödagen i Gysinge 2012. Färnebo folkhögskola var närvarande och serverade soppa.

Omställningsvecka i Gävleborg

Förnybar energi? Lokal produktion? Nya jobb? Ett bättre liv? Idag startade Framtidsveckan i regi av Omställningsrörelsen i bl.a. Gävle och Sandviken. Omställningsrörelsen i Sverige vill mycket och utmanar både vår livsstil och den styrande politiken. 

Ett mål med Framtidsveckan är enligt arrangörerna “att skapa mötesplatser där miljön, klimatet och hållbar utveckling står i centrum”. Vidare hoppas arrangörerna också att “öka medvetenheten och synliggöra de resurser som finns i vårt län genom att visa på positiva lokala exempel av hållbarhetsarbete”.

Framtidsveckan pågår från idag fredag 12 april till söndag 21 april.

Programmet för veckan i Gävle och Sandviken finns i Omställning Gästriklands kalendarie samt att ladda ned i PDF-format:

Sandviken kommuns aktiviteter

Gävle kommuns aktiviteter

Ny utbildning för dig som vill jobba med Hållbar omställning

Färnebo folkhögskola deltar aktivt i Omställningsrörelsen och startar i augusti en 1-årig projektledarkurs med fokus på omställningsfrågorna. Vill du ställa frågor om kursen eller lämna in en ansökan så hittar du oss på följande arrangemang under Framtidsveckan:

Inspirationsdagen på Högskolan i Gävle på onsdag 17 april, kl.9.00-14.00.

Omställningsdagen på Kulturhuset Lätting i Gävle på lördag 20 april, kl.11.00-15.00, kl.14-15 berättar vi om vår nya filial i Gävle.

Mat- och miljödagen i Gysinge på söndag 21 april, kl.11.00-15.00.

Posted in Kurser.