”Naturens rättigheter var en ögonöppnare för mig”

Året då Yenika Castillo pausade universitetsstudierna för att läsa kursen Naturens rättigheter har färgat henne. – Här kan man öva på hur man vill att världen ska se ut och få insikter om vad som är möjligt. Om man har en önskan om en annan värld så tycker jag verkligen att man borde söka till den här kursen.

Continue reading

”Jag fick kunskap för livet på Färnebos feministkurs”

– Du får koncentrera dig på att lära om det du älskar i en miljö där du är välkommen och där dina tankar räknas. Oavsett vad jag ska göra i framtiden så känns det så värdefullt. Em Forslund, 20 år, gick en kurs i feminism under höstterminen 2019. Här berättar Em om hur hen upplevde kursen.

Continue reading

Radiosända lektioner blev verkligheten på Tanzanias folkhögskolor

När Tanzania stängde ner skolorna över en natt stod folkhögskolorna helt utan möjlighet till undervisning. Att ha tillgång till en dator och internet är få förunnat – då blev i stället radiosända lektioner en lösning. Vi pratade med Mia Mjengwa Bergdahl på vår samarbetsorganisation Karibu Tanzania Organization i Dar es Salaam om folkbildning i coronatider.

Continue reading

Nu kan du söka kurser som startar våren 2021

Nu är ansökan till Färnebo folkhögskolas kurser som startar våren 2021 öppen. Lär dig om permakultur, feminism eller romanskrivande! Även om kurserna har olika teman, har alla tre som mål att bidra till ökad delaktighet och till en mer hållbar och jämlik värld.

Continue reading

Svårt återgå till det normala i Zimbabwe

Vi har pratat med några av våra samarbetsorganisationer i det globala Syd för att höra hur de har det under coronapandemin. Först ut är organisationen Rural Libraries and Resources Development Programme i Zimbabwe. – Jag tror att coronapandemin har öppnat upp många möjligheter till att ställa om, att satsa på miljövänlig energi och att begränsa materialismen, säger Obadiah Moyo över telefon från Bulawayo.

Continue reading