Hur kan folkbildningen bidra i coronakrisen?

Se videon från webbinariet "Efter corona – vad kan folkbildningen göra för ett hållbart samhälle?" Coronakrisen blottlägger många brister i vårt samhälle, men öppnar också upp för samtal om vad som är viktigt i livet och hur vi kan bygga ett bättre samhälle. Bland talarna fanns 106-årige folkhögskolelegendaren Gösta Vestlund som på telefon från sitt äldreboende hälsade till alla folkbildare i landet.

Continue reading

Problem med ansökningar

Vi har uppmärksammats på att vissa ansökningar till våra kurser via programmet Schoolsoft inte har nått fram på grund av tekniska problem. Vi beklagar detta och ber er som sökt en kurs men inte fått återkoppling inom tre arbetsdagar att kontakta oss på info@farnebo.se!

Continue reading

Glokalt möte för demokratiska lösningar på coronakrisen

Den 26 maj samlas forskare, aktivister och medborgare för glokala samtal i 20 olika länder. Förutom i Sverige hålls möten i bland annat Sydafrika, Indien, Bolivia, Tyskland och USA. Färnebo folkhögskola arrangerar det lokala mötet i Gävleborg.

Continue reading

“Färnebo är en viktig aktör för omställning”

– Färnebo är en fantastisk skola på många sätt. Förutom att skolan ligger på en otroligt vacker plats så tycker jag att man ska gå på Färnebo för att skolan har bra värderingar som genomsyrar kurserna – skolan är en viktig aktör för omställning i vår tid. Lärarna är kunniga och kompetenta och det finns mycket flexibilitet och möjlighet att själv påverka hur utbildningen läggs upp.

Continue reading

Lär känna vår ordförande Anders Svensson

Igår den 4 maj hölls Färnebos årsstämma där representanter för våra huvudorganisationer, styrelsen och från personalen deltog. För första gången i skolans historia anordnades mötet via videolänk. Vi är glada att vår sittande ordförande Anders Svensson valdes om till ytterligare en mandatperiod och passade på att fråga honom vad han ser fram emot under året.  […]

Continue reading