Lokalekonomi och ortsutveckling på Färnebo

I kursen får du lära dig grunderna i lokalekonomi. Du får jobba med både teori och praktik. Fokus ligger på lokalekonomisk och analys andra liknande metoder för platsutveckling. I kursen får du även kunskaper i hur du kan leda och inspirera en ideell grupp. Kursen varvar teoretiska och praktiska lektioner med att du själv på hemmaplan jobbar med en lokalekonomisk analys med stöd av en mentor och dina studiekamrater.

Elin Sjöman som studerar som läste kursen läsåret 2018-2019 sa följande om kursen:

– Det bästa med kursen är känslan av stöd. Vi är en blandad grupp, med olika erfarenheter, som går kursen. Vi förenas av vårt intresse för att utveckla lokalsamhällen och alla är inställda på att hjälpa varandra. Allt detta gör att det alltid finns någon att fråga om man stöter på problem i sitt arbete. Våra olika erfarenheter gör också att vi får tillgång till en enorm bank av idéer och lösningsförslag.

Kursen vänder sig till dig som är föreningsaktiv, engagerad i din ort eller yrkesverksam inom folkbildning, lokal utveckling och liknande. Kursen vänder sig även till studerande landsbygdsutvecklare, agronomer, näringslivsutvecklare m.fl.

Läs mer och ansök här!

Posted in Kurser.