Förra veckan träffades fortsättningskursen för vår permakulturkurs i Österfärnebo för ett första fysiskt möte. Tolv deltagare spenderade tre dagar på den gästriska landsbygden i skolans lokaler i Österfärnebo i samband med kursens introduktionsträff.

Fortsättningskursen i permakultur består av deltagare som tidigare gått kurs i permakultur på skolan och som nu vill fördjupa sina kunskaper och få möjlighet att fortsätta jobba med temat. Deltagarna har alla gått på skolan tidigare, men kommer från två olika tidigare årskurser, det var därför ett spännande möte inom gruppen där inte alla kände varandra sedan tidigare.

Under dagarna i Österfärnebo åkte gruppen på studiebesök hos en av deltagarna som bor i närheten: Jack. Det blev ett intressant besök där kursen fick titta på odlingar, hönshus, komposter, vedhantering och uppvärmning, biodling, vattenlösningar och mer!

Träffen blev också en möjlighet att lära sig mer om beskärning och ympning av träd. Skolans många fruktträd fick en dos ömhet och kärlek när kursen lärde sig beskära. De lärde sig även ympa fruktträd för att kunna skapa egna träd och guerillaympa på befintliga träd.

Vill du också gå en kurs i odling och omställning hos oss?
Här hittar du flera kurser att välja på!

SV_SE