Aktivistverkstan

Är du intresserad av att förändra samhället? Aktivistverkstan är kursprogrammet där vi undersöker hur man gör det: vi lär oss metoder och verktyg för förändring. Tillsammans inspirerar vi varandra och utbyter kunskap och erfarenheter så att vi kan skapa en rättvis värld. 

Tre kvinnor med knutna nävar i en demonstration. Foto: Adriana Peralta

Feminism och global rättvisa

Vill du lära dig om feminism ur ett globalt rättviseperspektiv? Vill du veta mer om hur olika förtryck samverkar? På denna kurs lär du dig om feminismer (i plural) från olika delar av världen och får insikter och kunskap som kan leda till förändring!

Klimaträttvisa lokalt och globalt

Hur kan vi arbeta tillsammans med de som kämpar för miljö- och rättvisa runtom världen? Hur ser vi till så att vi får genomslag för våra krav på omställning och klimaträttvisa? Under kursen tar vi upp hur vi skapar en klimatrörelse med plats för alla, lär oss hur vi kan påverka i klimatfrågor och pratar om klimaträttvisa på riktigt. Vårterminen 2022 är fokus särskilt på orädda städer och opinionsbildning inför valet 2022. Möt andra som vill kämpa för vår och jordens framtid!

Naturens rättigheter & det goda livet

Runtom i världen växer rörelser fram som ifrågasätter synen på naturen som enbart en resurs för människan – rörelser som lyfter fram idén om att naturen har rättigheter. I denna kurs studerar vi innebörden av naturens rättigheter och lär oss vad begreppet kan betyda juridiskt, för avkolonisering och för fortsatt arbete med klimaträttvisa, hållbarhet och omställning.

Stad och land

Varför växer klyftorna mellan stad och landsbygd? Mellan innerstan och förort? Kan matproduktion, energiomställning och samarbete mellan gamla och nya invånare skapa en annan utveckling? Lär dig mer och hitta nya lösningar på distanskursen Stad och land!