Sista ansökningsdatum: 2 november 2021 Startdatum: 8 november 2021 Slutdatum: 30 november 2021
Kurslängd: 3 veckor. Studieform: Kortkurs Plats för kurs: Österfärnebo och distans.
Kostnader:

Kursen är gratis men kostnader för resa, mat och boende i samband med helgträffen tillkommer.

Lärare:

Viktor Eckert, Miriam Steinbach,

Kontaktperson: Viktor Eckert viktor.eckert@farnebo.se
Kontakta oss

Varje dag blir vi överrösta av information och det är svårt att tränga igenom bruset och få fram viktiga budskap om förändring och rättvisa. Hur kan vi hitta kreativa och nyskapande metoder som får människor att vilja att engagera sig? Hur når vi ut med exempelvis radio, podcast eller filmer? Hur kan vi använda musik, kultur och humor som verktyg för förändring?

En kurs är för alla som vill bli bättre på opinionsbildning med kreativitet som ledord. Inga förkunskaper behövs.

Medverkande

  • Christian Tengblad, kampanjare för Skiftet. Har tidigare arbetat på klimatorganisationen 350.org och varit aktivist i bland annat Planka.nu. Har även författat en handbok för aktivister. Christian kommer att prata om behovet av att tänka kreativt när vi vill påverka politiskt och ge praktiska tips på hur vi kan arbeta digitalt med opinionsbildning.
  • Kulturhuset Cyklopen, ett självförvaltat och frihetligt kulturhus i Högdalen i Stockholm för folkbildning, musik, scen-, litterär- och ljudkonst, hantverk, odling, självorganisering och gemenskap. Cyklopens radiogrupp kommer att hålla i en workshop om hur man går tillväga när man vill syssla med ljudproduktion, podcast eller radio.
  • Mira Kapfinger, nätverkssamordnare Stay Grounded. Stay Grounded är ett globalt nätverk med mer än 170 medlemsorganisationer, bland dem klimaträttvisegrupper, fackförbund och civilsamhällesorganisationer. Mira kommer att prata om deras arbete med kampanjer för att minska flygandet.

Kursupplägg

Det centrala på kursen är två dagars helgträff i våra lokaler i Österfärnebo den 13-14 november. Veckan innan träffen har vi ett digitalt upprop då vi delar material att läsa innan träffen och de två veckorna efter genomför du ett eget eller gemensamt miniprojekt för att testa dina nyvunna kunskaper. Kursen avslutas med en onlineträff där vi delar våra resultat med varandra. Vi lär oss av kunniga föreläsare men också av varandra.

Du kan välja att vara med enbart under helgträffen, men för att få ut mer av kursen rekommenderar vi att du även deltar hemifrån veckorna innan och efter träffen. 

Kunskap för förändring

Kursen är del i en serie kortare kurser som Färnebo folkhögskola ger under höstterminen 2021 under namnet Kunskap för förändring. De övriga kurserna i serien är: