Sista ansökningsdatum: 2 november 2021 Startdatum: 8 november 2021 Slutdatum: 30 november 2021 Platser kvar: Begränsat antal platser, först till kvar gäller!
Kurslängd: 3 veckor. Studieform: Kortkurs Plats för kurs: Österfärnebo och distans.
Lärare:

Viktor Eckert,

Kontaktperson: Lars Igeland lars.igeland@farnebo.se 0291-20275
Kontakta oss

Aktioner och informationsspridning via sociala medier. Hur möta klimatförnekare, troll och fake news på nätet? Hur stärker vi våra egna kanaler ex. genom radio, podcast eller filmer. Hur kan vi använda musik, kultur och humor som verktyg för förändring?

En kurs är för alla som vill bli bättre på opinionsbildning med kreativitet som ledord. Inga förkunskaper behövs.

Medverkande

  • Christian Tengblad
  • Kulturhuset Cyklopen, ett självförvaltat och frihetligt kulturhus i Högdalen i Stockholm för folkbildning, musik, scen-, litterär- och ljudkonst, hantverk, odling, självorganisering och gemenskap.

Fler tillkommer.

Kursupplägg

Det centrala på kursen är två dagars helgträff i våra lokaler i Österfärnebo den 13-14 november. Veckan innan träffen har vi ett digitalt upprop då vi delar material att läsa innan träffen och de två veckorna efter genomför du ett eget eller gemensamt miniprojekt för att testa dina nyvunna kunskaper. Kursen avslutas med en onlineträff där vi delar våra resultat med varandra. Vi lär oss av kunniga föreläsare men också av varandra.

Du kan välja att vara med enbart under helgträffen, men för att få ut mer av kursen rekommenderar vi att du även deltar hemifrån veckorna innan och efter träffen. 

Kunskap för förändring

Kursen är del i en serie kortare kurser som Färnebo folkhögskola ger under höstterminen 2021 under namnet Kunskap för förändring. De övriga kurserna i serien är: