Sista ansökningsdatum: 23 november 2021 Startdatum: 30 november 2021 Slutdatum: 21 december 2021 Platser kvar: Begränsat antal platser, först till kvarn gäller!
Kurslängd: 3 veckor. Studieform: Kortkurs Plats för kurs: Österfärnebo och distans.
Lärare:

Carmen Blanco Valer,

Kontaktperson: Lars Igeland lars.igeland@farnebo.se 0291-20275
Kontakta oss

Hur organiserar vi oss på sätt som är på allvar inkluderande? 

Kursen innebär chans till lärande och självreflektion men också gemensamma samtal om strategier för verklig solidaritet mellan alla som vill skapa ett rättvist samhälle. 

Hur kan både arbetare, bönder och medelklass känna sig välkomna och trygga? Hur motverkar vi rasism i våra rörelser? Hur utformar vi kampanjer och krav tillsammans med utsatta grupper? Hur kan vi skapa mer demokratiska mötesformer?

Gästföreläsare tillkommer.

Kursupplägg

Det centrala på kursen är två dagars helgträff i våra lokaler i Österfärnebo den 4-5 december. Veckan innan träffen har vi ett digitalt upprop då vi delar material att läsa innan träffen och de två veckorna efter genomför du ett eget eller gemensamt miniprojekt för att testa dina nyvunna kunskaper. Kursen avslutas med en onlineträff där vi delar våra resultat med varandra. Vi lär oss av kunniga föreläsare men också av varandra.

Du kan välja att vara med enbart under helgträffen, men för att få ut mer av kursen rekommenderar vi att du även deltar hemifrån veckorna innan och efter träffen. 

Kunskap för förändring

Kursen är del i en serie kortare kurser som Färnebo folkhögskola ger under höstterminen 2021 under namnet Kunskap för förändring. De övriga kurserna i serien är: