Hur kan folkbildningen bidra i coronakrisen?

Se videon från webbinariet “Efter corona – vad kan folkbildningen göra för ett hållbart samhälle?” Coronakrisen blottlägger många brister i vårt samhälle, men öppnar också upp för samtal om vad som är viktigt i livet och hur vi kan bygga ett bättre samhälle. Under webbinariet som ordnades av föreningen Offensiv folkbildning och Färnebo folkhögskola den 12 maj diskuterades folkbildningens roll i detta läge.

Bland talarna fanns 106-årige folkhögskolelegendaren Gösta Vestlund som på telefon från sitt äldreboende hälsade till alla folkbildare i landet. Här nedan kan du se ett klipp från hans kloka hälsning.

– Det bästa vi kan göra när vi möter en ny människa är att lyssna. Det kan visa sig att den vi trodde var en motståndare, har vi istället mycket gemensamt med, sa Gösta bland annat.

På grund av tekniska problem spelades tyvärr inte hela webbinariet in.


För dig som är intresserad av att diskutera mera ordnar Färnebo folkhögskola tillsammans med Jordens vänner, Klimataktion och Klimatriksdagen rådslaget Grön rättvis nystart den 8-9 augusti där vi kommer att prata om hur vi kan tackla klimatutmaningen och coronakrisen gemensamt. Anmäl dig i dag!

Posted in Nyheter.