Helgkurs 7-9 februari: Nästa steg i det lokala klimatarbetet!

Klimataktiviteterna har växt på ett fantastiskt sätt runt hela Sverige det sista året. Nu samlas vi helgen 7-9 februari på Färnebo folkhögskola i Österfärnebo .

  • Hur argumenterar vi för klimatnödläge lokalt?
  • Hur skapar vi opinion via aktioner, insändare, debattartiklar och sociala media?
  • Lokala klimatplaner – hur jobbar vi med dem?
  • Hur når vi fler? Människor på landsbygden, i förorter, fackföreningar osv
  • Vi möter några av de som drivit Österfärnebos lyckosamma satsning på solel

Nu ska vi bli ännu bättre på att synas och kunna ta debatten lokalt. Ett bra sätt är att aktiva från olika delar av landet träffas och utbyter erfarenheter. Detta kan göras på nationella möten, men resultatet kan bli ännu bättre på en helgkurs där kunskaperna delas i en trivsam miljö. Ofta är det i informella samtal under sådana träffar som de bästa idéerna föds eller sprids.

  • Små och stora grupper samlas runtom i hela landet!

Färnebo Folkhögskola är miljö- och solidaritetsrörelsens folkhögskola och har under flera årtionden arbetat med aktivister och systemkritiska rörelser. Under helgen varvar vi föredrag, praktiska workshops, solcellssnack, pizzabakning mm.

Vi kommer även att gästas av teatergruppen Sweet Dreams som framför pjäsen Trädkramarna- en föreställning om demokrati och miljökamp förr och nu.

Helgkursen genomförs genom samverkan mellan Klimataktion , Jordens Vänner och Färnebo Folkhögskola.

Resurspersoner/talare på kursen är bland annat Lars Igeland, Janine O’Keeffe, Jonathan Korsar och ungdomar från Fridays for Future Gävle.

BRA ATT VETA

Praktisk information: På skolan bor du i dubbelrum. Maten är vegetarisk och vegansk. Kostnaden för kursen fredag kväll till söndag eftermiddag är endast 700 kronor inklusive mat och boende. Den som tycker det är dyrt kan ansöka om att vara volontär och betala en mindre summa.

Anmälan: Vi tar emot anmälningar löpande. Använd nedanstående bokningsknapp. Efter anmälan får ni faktura. Obs! Begränsat antal platser. Först till kvarn gäller!

Kontaktperson: Lars Igeland, mejla: lars.igeland@farnebo.se eller ring på 0291-20275.

Posted in Kurser.