Läs Allmän kurs i Gävle!

Allmän kurs är en utbildning för vuxna. Det är ett alternativ till att plugga på Komvux.

Allmän kurs ger dig möjlighet att läsa in gymnasiekompetens, och grundskolekompetens om du saknar det sen tidigare.

Varför ska du läsa Allmän kurs på folkhögskola?

På Allmän kurs erbjuder vi ett varierat arbetssätt där vi utgår från kursdeltagarnas behov, idéer, erfarenheter och drömmar.

Folkhögskolan arbetar på ett lite annorlunda sätt jämfört med Komvux. Hos oss studerar du alltid heltid och det betyder att du bedriver studier i skolan måndag till fredag. En dag brukar börja 9.00 och slutar mellan 15.00 och 16.00.

De ämnen som du läser på Allmän kurs är samma som de du läser på Komvux eller gymnasiet för att få så kallad allmän behörighet. Men vi läser ofta flera ämnen integrerat inom ramen för olika teman.

Vi har även skolsamling, friskvård och estetisk verksamhet på schemat.

Låter det intressant?

Vill du söka direkt eller läsa mer om våra kurser? Då går du till dessa sidor på folkhogskola.nu:

Sök Allmän kurs – Ett Gävle för alla
Sök Allmän kurs – Grundnivå

Obs! Kursen startar 17 augusti. Sista ansökningsdatum är 15 maj.

Har du frågor?

Här kan du läsa mer om att få behörighet via folkhögskolestudier. Här finns det mer information om möjligheten att få studiestöd vid studier på folkhögskola. Här kan du läsa mer om folkhögskolans pedagogiska miljö.

Du kan också ta del av en intervjuer med personer som går eller gått på skolan; t.ex. Aree och Ulzibajar, Dennis och Inca, samt Felix och Cecilia.

Du är också mycket välkommen att mejla frågor till: gavle@farnebo.se

Är du intresserad av att se skolan så kan du komma på studiebesök. Hör av dig på samma mejl som ovan och meddela att du är intresserad så kommer vi med ett förslag på en tid!

Lite kort om Färnebo folkhögskola

Färnebo folkhögskola har funnits sedan 2013 i Gävle.Hos oss studerar runt 100 vuxna. Vi har fyra grupper som läser Allmän kurs. Förutom Allmän kurs har vi en Etableringskurs och en “prova på”-kurs på 3 månader som sker i samverkan med Arbetsförmedlingen.

Färnebo folkhögskola finns också i Österfärnebo där vi bedriver internationella, resande kurser. Vi bedriver även vissa kurser på distans.

Bakom Färnebo folkhögskola står 14 freds-, miljö- och solidaritetsorganisationer.

Posted in Kurser.