Folkhögskolans dag – Öppet hus i Gävle och bussresa till Österfärnebo 16 mars

Folkhögskolans dag 16 mars är en dag då folkhögskolor runtom i hela landet har öppet hus. Ta chansen och lär dig mer om Färnebo folkhögskola, våra kurser och de frågor vi arbetar med. Vi hälsar dig välkommen till både skolan i Gävle, samt skolan i Österfärnebo.

Öppet hus i Gävle

Kom och kolla in vår verksamhet i Gävle. Vad innebär det att läsa på folkhögskola? Vilka kurser och möjligheter finns? Vad är en SMF-kurs och hur jobbar den på Färnebo?

Gör en rundvandring i våra lokaler i Baltichuset, fika hembakat i vårt café, träffa lärare och deltagare på Allmän kurs. Allmän kurs går att läsa på både grundskolenivå och gymnasienivå.

Varmt välkommen!

Tid & plats:9:00 – 13:00, Färnebo folkhögskola, Baltichuset, Holmparken 1, Gävle

Kontakt vid frågor: 070-0210 310, info@farnebo.se

Bussutflykt till Öppet hus i Österfärnebo

Färnebo folkhögskola startade på 1970-talet. Verksamheten har vuxit och utvecklats under åren. Viljan att förstå världen bättre och vara delaktig och påverka det som sker i samhället har fått många människor att söka sig till sko

Du kan även resa med oss till Färnebo folkhögskola i Österfärnebo.

Där kan du prova på tunnbrödsbakning i bagarstugan och fika lite, gå en rundvandring och se på skolans snöklädda trädgård, hälsa på getter, höns mm, samt  lära dig om våra profilkurser med fokus på globala frågor och mänskliga rättigheter. Vill du lära dig om samhällsförändring tillsammans med engagerade tjejer och kvinnor i Tanzania? Eller lära dig praktiskt hur det är möjligt att tag i lokala miljöfrågor och hållbar utveckling? Då finns kurser för dig på Färnebo folkhögskola i Österfärnebo.

Dagen är ett arrangemang som ingår i Folkteatern Gävleborgs temaveckor “Drömmar & Demokrati.”

Start- och sluttid: Folkteaterns buss avgår kl. 10:00 från busshållplats X, Hamntorget. Gävle och tillbaka från Österfärnebo kl. 14:00. Öppet hus-aktiviteterna i Österfärnebo pågår kl. 11:00-13:00 om du kommer på annat sätt än med buss.

I Österfärnebo är två kurser aktuella till hösten, Tanzania – Media, fotboll och kvinnors rättigheter samt Omställningspiloterna – en praktisk kurs om hållbar utveckling. Läs mer här om dessa kurser och studier på skolan i Österfärnebo.

Bokningsinformation: Ingen föranmälan behövs, kom i tid för att säkra din plats. Resan är avgiftsfri. Om ni är en större grupp kan det dock vara bra för oss att ni hör av er och meddelar att ni tänkte komma!

Ring och meddela detta på: tel. 0291-202 75

Posted in Nyheter.