Färnebo deltog i Internationell workshop om vuxenutbildning

”Leave no one behind – making the right to education for adults a reality”. Så hette en workshop som vi deltog i 5-8 mars 2019 i Dar Es Salaam.

Workshopen byggde på en hög grad av aktivt deltagande. Den första dagen ägnades åt att lära känna varandra och att delge varandra erfarenheter av situationen för vuxenutbildning och folkbildning i våra respektive länder. Dag två besökte vi Kisarawe FDC för att får en förståelse av det tanzaniska folkhögskolesystemet. Dag tre och fyra ägnade vi åt att analysera vad vi tagit del av och formulera förslag på hur vi vill går vidare för att arbeta med rätten till utbildning för vuxna och jämställdhet.

Den sista dagen uppmärksammade vi den internationella kvinnodagen genom att ta del av erfarenheter av hur feminister arbetar för jämställdhet i Somalia, Uganda och Sverige.

Rapport Leave no one behind – making the right to education for adults a reality

Arrangörer:
Karibu Tanzania Organization (KTO), International Council of Adult Education (ICAE) och Folkhögskolornas Serviceorganisation (FSO). Workshopen finansierades huvudsakligen av KTO genom Sida.

 

Posted in Nyheter.