I samarbete med Västerbergs folkhögskola reste de sedan med gamla SJ-bussar till Ghana och det första fröet till Färnebo folkhögskola var sått. 

Som studerande på våra internatkurser i Österfärnebo bor du på skolan. Oftast bor varje enskild kurs gemensamt i ett kurshus. Det finns sammanlagt mer än 40 sängplatser på skolan i enkel- och dubbelrum. Alla hus har kök, matsal och mysrum. Lokalerna används också under sommarkurser och då olika distanskurser har helg- eller veckoträffar. 


I byn finns gym, bastu, bibliotek, möteslokaler, välsorterad matbutik, cafe, kiosk, pizzeria och bageri. Skolan samarbetar med många lokala odlare och mathantverkare. Österfärnebo har ett aktivt föreningsliv med fotboll, innebandy och badminton och en utvecklingsgrupp som kämpar för utbyggd lokal service och ett bra mottagande av nyinflyttade. Utvecklingsgruppen har ordnat många aktiviteter tillsammans med flyktingar som kommit till bygden.

I närheten ligger Dalälven och Färnebofjärdens nationalpark som är känd för sin vackra natur där du kan bada, paddla kanot, vandra och spana efter bäver. 

EN