Färnebo folkhögskola

Ekofeministisk sensommarträff-

Vi leker, läker och lär tillsammans!

Vill du inför hösten stärkas av syskonskap och inspiration med hjälp av naturen? Brinner du för fred och miljö samt klimaträttvisa och vill få kraft att förändra världen?

Den ekofeministiska sensommarträffen är en plats för återhämtning i en naturskön miljö där du tillsammans med likasinnade blir påmind om att du inte är ensam med insikter, känslor och tankar kring livets och glädjens försvar!

Sista ansökningsdatum: 23 juni 2024

Start date 22 augusti 2024

End date 25 augusti 2024

Antal platser: Max. 15

Platserna är begränsade.  Vi behandlar ansökningar till sommarträffen löpande, så ni får svar senast en vecka efter ansökan.

 

Kostnad för mat och logi:

2000:- kr. Varav tusen kronor betalas strax efter anmälan, utan ångerrätt. De resterande 1000:- betalas senast den 5 augusti.

Contact: 

Carmen Blanco Valer

carmen.blanco.valer@farnebo.se

 

Livet i sin helhet är under press idag. Hoten mot miljö, klimat och arter, orättvisor och krig drabbar allt levande. Men vi får inte tappa hoppet om rättvisa samhällen i harmoni med naturen.

Låt oss därför tillsammans samla den nödvändiga kraften för att försvara miljö. Låt oss bli stärkta med och av varandra och lära oss att lyssna på våra känslor och kroppar. Låt oss acceptera att vi är natur och lära oss om naturens läkande krafter. Genom att stärka våra band till naturen kan vi glädjas över livet och kunna försvara vår planet!

Att ta hand om oss själsligt, kroppsligt och emotionellt som empatiska och engagerade människor ger oss kraft att med hjälp av kreativitet, kunskap och argument omskapa världen.

Tillsammans kan vi skapa en ekofeministisk mötesplats där vi delar med oss av våra reflektioner om samtiden och ger våra kroppar glädje genom kropps- och naturövningar, läkande dans och bad.

Med hjälp av färg, form och textilier kan vi även i syskonskap väcka vår slumrande skapande förmåga och skapa något som under höstens mörka dagar ger oss kraft.

 

Sommarträffen riktar sig till:

  • dig som empatiskt vill samtala med likasinnade kring en mer hållbar och mer rättvis värld.
  • dig som tillsammans med likasinnade vill glädja dig kroppsligt genom övningar och fridans.
  • dig som vill väcka din kreativitet med hjälp av färg och textilier och uttrycka tankar och känslor som kan vara svåra att uttrycka med ord.
  • dig som vill lära mer om läkande örter, plocka dem och lära dig att använda dem och stärka dina band till naturen.

Vi bjuder in dig till en inspirerande sensommarträff som stärker dig och inspirerar dig i ditt engagemang för att försvara livet och glädjen och hållbara och rättvisa samhällen. 

 

Träffens upplägg:

Vi träffas på en kursgård nära Uppsala. Plats meddelas endast till de som anmäler sig men gården är omgiven av vacker natur och nära vatten.

Boendet sker i gemensamma sovsalar. Vi lagar vår mat själva, vilket bidrar till att hålla priserna nere så att träffen blir tillgänglig för flera. Matlagning och andra gemensamma aktiviteter hjälper oss även att knyta an till jordens gåvor och till varandra.

 

Vilka önskar vi träffa?

Vi utgår från att de som vill komma till sommarträffen är införstådda i alla människors lika värde oavsett ålder, ursprung, sexuell identitet och läggning. Vi förväntar oss att skapa en träff där det råder ömsesidig respekt och solidaritet, där vi är lyhörda för andras behov, liv och berättelser. För att kunna skapa en trygg miljö för alla ber vi om ett par referenser vid anmälan.  

Vi kommer att jobba med kropp och händer, så även om grundläggande kunskap i svenska är önskvärda välkomnar vi även nysvenskar som vill träna sina språkfärdigheter.

 

När är sommarträffen?

Vi börjar torsdagen den 22 augusti kl. 13:00 och slutar söndagen den 25 augusti kl. 13:00.

 

EN