Mer lokalekonomi i Österfärnebo? Kanske det kanske!

Arbetet med att undersöka den lokala ekonomin i Österfärnebo som startade i vintras har nu resulterat i en första delrapport.

– För varje 100-lapp vi Färnebobor spenderar är det max 35 kronor som vi spenderar lokalt, säger Jonathan Korsar, som är en av de som varit med i arbetet och fortsätter:

– Det är långtifrån en komplett bild. Men vi har förhoppningsvis satt sökljuset på nåt som är lite intressant för de flesta som bor här.

Många har deltagit i arbetet

Under de tre mötena som arrangerades i februari-mars så deltog ungefär 30 personer varje gång. Det kom upp en hel del idéer om hur vi kan stärka orten ekonomiskt.

– Men vi är långtifrån klara! Egentligen har vi bara prövat ett perspektiv. Nu behöver vi titta närmare på hur vi faktiskt kan gå vidare med olika projekt, säger Jonathan.

Är du intresserad av att vara med på det ska du ta kontakt med Annelie Wåhlin på 073-0428018 eller mejla till jonathan.korsar(at)farnebo.se

Vill du sätta dig in i hur vi räknat? Och läsa om de idéer som diskuterades? Då kan du läsa rapporten online eller ladda ned den i pdf-format till din dator! Du hittar den också lokalt på biblioteket och Ymsa!

Posted in Kurser.