Deltagare på en konferens för vårdarbetare i Kapstaden i maj 2013. På plats var också studerande från Färnebo folkhögskola.

20 år med demokrati – vad händer nu?

Det har varit val i Sydafrika och landet har haft 20 år med demokrati. Vill du lära dig om vad som händer nu? Hur lever människor? Och hur jobbar de vidare för sociala, ekonomiska och demokratiska rättigheter?  

Färnebo folkhögskola arrangerar i höst en resande kurs till Sydafrika.

Det här en kurs för dig som vill: Få kunskap om rättigheter och förändring. Lära dig att göra reportage som en del av ett förändringsarbete. Resa till södra Afrika under 2,5-3 månader.

I den ettåriga kursen har du möjlighet att lära dig om Sydafrikas demokrati, människors rättigheter och den pågående kampen för utveckling.

Ditt mål behöver inte alls vara att bli journalist. Undervisningen i film, foto, radio och skrivande sker på en grundläggande nivå. Reportaget är framförallt ett verktyg som vi använder för att lära oss om olika frågor i kursen.

Under tiden i Österfärnebo bor du kollektivt med dina kurskamrater i skolans lokaler. Tillsammans ordnar ni med allt från mat, kursbudget, kursplanering och schema i samråd med lärarna på kursen. Livet på skolan ger er en möjlighet att praktisera och utveckla era kunskaper om demokrati i praktiken.

I kursen behandlas även situationen i Sydafrikas grannländer Namibia och Zimbabwe.

Foto: Deltagare på en konferens för vårdarbetare i Kapstaden i maj 2013. På plats var också studerande från Södra Afrika Praktikantkursen 2013 som också tog bilden.
Posted in Kurser.