Sök jobb hos oss!

Färnebo folkhögskola söker lärare med fokus på hållbar utveckling

Färnebo folkhögskola är freds-, miljö- och solidaritetsrörelsens folkhögskola. Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår kursverksamhet med fokus på hållbar utveckling.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med lokal utveckling och folkrörelser. Det är också meriterande om du har kunskaper och erfarenhet av arbete med folkbildning och vuxnas lärande, ekologiskt naturbruk och miljövård, ekosocialt arbete och miljöpedagogik samt olika initiativ för social ekonomi och ekonomisk rekonstruktion.

I tillägg till detta är det värdefullt om du även vid behov kan arbeta med undervisning i svenska, engelska och matematik på allmän kurs.

Arbetsuppgifter:
Arbetet innefattar undervisning, planering, administration, genomförande och efterrapportering av kurser tillsammans med en kollega i nära samarbete med övriga arbetslag på skolan och externa kontakter. Arbetet är mångfacetterat och varierande, och involverar även snickeri, odling etc tillsammans med de studerande.

Kvalifikationskrav:
Utbildning och/eller praktisk erfarenhet av arbete med lärande för hållbar utveckling, ekologiskt naturbruk och miljövård, ekosocialt arbete, miljöpedagogik och socialt företagande. God datorvana och goda språkkunskaper i engelska i tal och skrift är nödvändigt.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Arbetet ställer stora krav på samarbetsförmåga samt att självständigt kunna driva och slutföra sina arbetsuppgifter inom givna tidsramar, även under tillfälliga arbetstoppar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, så som förmågan att kunna ta egna initiativ och lösa problem på ett för verksamheten konstruktivt sätt. Arbetslivserfarenhet från arbete med studentdrivna kurser och erfarenhet av aktiverande och folkbildande undervisningsmetoder är även meriterande.

Lön: Eget lönesystem med lönetrappa.

Tillträde: 2018-08-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2019-08-31, med möjlighet till förlängning och tills vidare.

Anställningens omfattning: 75-100%.

Upplysningar om anställningen lämnas av:
Anna-Karin Björnberg, samordnare. Kontakta Anna-Karin via mejl anna-karin.björnberg@farnebo.se

Välkommen med din ansökan senast den 31 maj 2018. Mejla: info@farnebo.se

Posted in Kurser.