Romanskrivarlinjen HT2019

Romanskrivarlinjen är en utbildning i romanskrivande där du lär dig romanskrivandets grunder och samtidigt påbörjar eller fortsätter på ett eget romanprojekt.

KURSEN ÄR FULL
Återkom med ansökan våren 2020

Kursens mål
Målet är att du ska komma till insikt med vilken slags roman du vill skriva, uppmuntras och stöttas i att utveckla ditt författarskap samt formulera en synopsis över hela din roman, och – beroende på hur länge arbetet har pågått – hinna skriva dig en bra bit in i romanen och eventuellt avslutat den. Det går även att jobba med genrerna novellsamling, biografi och crossover.

Kursinnehåll
Romanskrivarlinjen består av två huvudlinjer – en teoridel och en praktikdel.
Teoridelen innehåller föreläsningar om nödvändiga prosaverktyg och diskussioner kring ditt romanprojekt. Praktikdelen består av övningar som är kopplade till ditt projekt och eget projektskrivande.

Textinlämning
Var tredje vecka är det textinlämning ur det egna projektet, som enbart kommenteras av läraren. De andra veckorna ägnas åt skrivande och åt en uppgift som är knuten till det egna projektet. Dessutom kan du arbeta med föreläsningar och övningar som läggs ut av kursledaren.

Handledning
Den mesta handledningen sker via nätet, men 3 gånger under terminen ses gruppen IRL i Gävle under en lördag för att diskutera sitt projekt och lära sig fler prosatekniker. På nätet finns även ett cybercafé där deltagarna kan umgås socialt, diskutera skrivarproblem och tipsa varandra om litteratur, webblänkar och annat.

Antagningsvillkor
För att kunna delta i kursen måste du ha en egen dator med internetuppkoppling och ett ordbehandlingsprogram. Du bör också ha grundläggande kunskaper i datoranvändning. Du bör ha en påbörjad roman eller ha en klar romanidé. Du söker till kursen genom att skicka in en prosatext (max 1-2 A4) samt ett brev (max 1 A4) där du säger några ord om dig själv och varför du vill gå kursen.

Kursen är författarledd.

BRA ATT VETA

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 50%

Längd: 1 termin med möjlighet till fortsättning

Kurstid: 19 augusti 2019 – 22 december 2019

Ansök senast: 15 maj

Antagningsvillkor: Du bör ha en påbörjad roman eller en klar romanidé. Du söker till kursen genom att skicka in en prosatext (max 1-2 A4) samt ett brev (max 1 A4) där du säger några ord om dig själv och varför du vill gå kursen.

Kostnader: Kursen är kostnadsfri

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Studieform: Distanskurs

Antal deltagare: 22

Träffar: 3 endagsträffar IRL (varav 2 obligatoriska)

Kontakt: Hans Carstensen, 073-727 48 94, hans.carstensen@farnebo.se