Renovering kontoret Färnebo folkhögskola Österfärnebo Gävle kurs utbildning

Färnebo folkhögskola är miljö-, freds- och solidaritetsrörelsens folkhögskola.

Vi ordnar Allmän kurs i Gävle.  Allmän kurs är ett sätt att uppnå grundskole- eller gymnasiekompetens och behörighet till studier på till exempel högskola eller yrkeshögskola.

Vi jobbar även med resande kurser till Afrika och Latinamerika. Kurserna ger deltagarna möjlighet att bo en period i landet och få en inblick i organisationer som arbetar för miljö, olika rättighetsfrågor och lokal utveckling i länder som Tanzania, Sydafrika och Ecuador.

Distanskurser med fokus på hållbar utveckling, odling och kreativt skrivande mm arrangeras också på skolan.

I tillägg till detta gör vi två uppdragsutbildningar för Arbetsförmedlingen; Etableringskurs och Studiemotiverande folkhögskolekurs. Och i samverkan med Gävle kommun arrangerar vi även andra kurser för unga vuxna som behöver komma igång med studier.

Vi har mellan 100 och 150 personer studerande på skolans långa kurser, och arrangerar därutöver kortkurser tillsammans olika freds-, miljö- och solidaritetsgrupper.