Romanskrivarlinjen (Inga platser kvar)

 

Romanskrivarlinjen är en utbildning i romanskrivande där du lär dig romanskrivandets grunder och samtidigt påbörjar eller fortsätter på ett eget romanprojekt.

Målet är att du ska komma till insikt vilken slags roman du vill skriva, uppmuntras och stöttas i att lita på dina idéer samt formulera en synopsis över hela din roman, och – beroende på hur länge arbetet har pågått – hinna skriva dig en bra bit in i romanen och eventuellt avslutat den.
Det går även att jobba med genrerna novellsamling, biografi och crossover.

Romanskrivarlinjen består av två huvudlinjer – en teoridel och en praktikdel.
Teoridelen innehåller föreläsningar och textdiskussioner. Praktikdelen består av övningar och eget projektskrivande.
Var tredje vecka är det textinlämning ur det egna projektet, som enbart kommenteras av läraren. De andra veckorna ägnas åt skrivande och åt en uppgift som är knuten till det egna projektet. Dessutom kan du arbeta med föreläsningar och övningar som läggs ut av kursledaren.
Den mesta handledningen sker via nätet, men 3 gånger under terminen ses gruppen IRL i Gävle under en lördag för att diskutera sitt projekt och lära sig fler prosatekniker.
På nätet finns även ett cybercafé där deltagarna kan umgås socialt, diskutera skrivarproblem och tipsa varandra om litteratur, webblänkar och annat.

Antagningsvillkor:
För att kunna delta i kursen måste du ha en egen dator med internetuppkoppling och ett ordbehandlingsprogram. Du bör också ha grundläggande kunskaper i datoranvändning. Du bör ha en påbörjad roman eller ha en klar romanidé. Du söker till kursen genom att skicka in en prosatext (max 1-2 A4) samt ett brev (max 1 A4) där du säger några ord om dig själv och varför du vill gå kursen.

Kursen är författarledd.

Kursen full

BRA ATT VETA

Studietakt: 50%

Längd: 4 månader

När: 20 augusti – 21 december 2018

Studieform: Distanskurs

Antal deltagare: 22

Träffar: 3 endagsträffar IRL (varav 2 obligatoriska)

Plattform för handledning: FirstClass på Folkbildningsnätet

Längd: 1 termin (med möjlighet till fortsättning)

Kostnad: Kursen är kostnadsfri.

Sista ansökningsdag:

Kontaktperson: Hans Carstensen, ring 073-727 48 94, eller mejla hans.carstensen@farnebo.se