Tanzania – Media, fotboll och kvinnors rättigheter

I denna kurs får du lära dig om fotboll, medborgarjournalistik och organisering som vägar till empowerment.

Kursen består av tre perioder:

Period 1 – Studier och förberedelser för resa till Tanzania. Vi studerar ledarskap och fotboll som empowerment, samt swahili, Sverige och Tanzania, historia och dagens situation här och där.

Period 2 – 3,5-4 månaders resa och praktik i Tanzania. Vi bor ofta på folkhögskolor runtom i landet, möter studerande, fotbollsspelare, lärare mfl och deltar i tre olika projekt:

  • Arbete med medborgarjournalistik på folkhögskolorna.
  • Fotboll för unga kvinnor. På många av folkhögskolorna har det organiserats lag. Nationellt organiseras det en serie för unga damlag. Tränare och domare utbildas. Läs artikel om fotboll för unga kvinnor
  • Mamakurserna som bedrivs på folkhögskolorna. Detta är kurser för unga mammor som har blivit utkastade från vanliga skolan på grund av sin graviditet.

Vi deltar i verksamheterna, lär oss tillsammans om fotboll, utbildning och media som olika sätt att skapa empowerment och ökad jämlikhet i samhället.

Period 3 – Tillbaka i Sverige arbetar vi med att ta hand om det vi lärt oss, t.ex. genom att berätta om det och organisera olika event och workshops.

Sök nu!

BRA ATT VETA
Studietakt: Kursen ges på heltid.

Längd: ca 9 månader

När: Nytt preliminärt startdatum HT 2019

Var: Kursen sker i Sverige och innefattar en 2-3 månader lång studieresa i Tanzania.

Boende på kursen: Som studerande bor du på skolans internat i Österfärnebo.

Antagning: Löpande antagning under våren 2018. Inga särskilda förkunskaper krävs, utan vi ser till dina förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Kostnader och studiemedel: Själva kursen är kostnadsfri. Kostnader för boende och mat på skolan, samt studiematerial och studieresor tillkommer dock. Kostnad för boende, mat, studieresor mm uppskattas bli ca 6500 kr per månad om du bor på skolan eller med andra 65000 kr för hela kursen. En anmälningsavgift på 500 kr tas ut av skolan i samband med att du bekräftar din plats på kursen. Studierna berättigar till studiemedel från CSN eller motsvarande myndigheter som ger studiemedel i Norden.

Kursansvarig: Anna-Karin Björnberg, e-post: anna-karin.bjornberg@farnebo.se 

Sista ansökningsdag: Nytt preliminärt startdatum HT 2019. Ansökan sker under VT 2019.

[/su_column]
[/su_row]