Ekoekonomi och demokrati – distanskurs

Protestas_Puerta_del_Sol_-_Madrid liten

Omställningsakademin på Färnebo folkhögskola 2017 erbjuder tre distansutbildningar. En av dessa är kursen Ekoekonomi och demokrati. 

Ansök nu!

Även demokratin och stora delar av dagens samhällsekonomi har precis som matproduktionen och elproduktionen blivit något som sker långt ifrån de flesta människors vardag. Som ett svar på detta växer gräsrotsdemokratiska rörelser fram både i Sverige och runtom i världen. Ekoekonomi, kretsloppsekonomi, ”peer-to-peer-production”, delandets ekonomi är alla olika begrepp som använts för att fånga in möjligheten att skapa en mer resurshushållande, lokal och decentraliserad ekonomi.

Vad kan vi lära av gjorda erfarenheter i olika delar av världen? Vilka nya sätt att producera, återbruka, återvinna, dela och resurshushålla ser vi växa fram? Vilka möjligheter finns där vi själva bor? Och vilken roll har offentlig sektor i arbetet med att utveckla en ny ekoekonomi? I denna kurs får du tillsammans med oss i Omställningsakademin fördjupa dig i dessa frågor.

Bra att veta

Studietakt: Kursen ges på halvfart.

När: Tid för kursstart oklart i nuläget.

Helgträffar och planering: Studier på distans varvas med helgträffar i Österfärnebo och eventuellt någon annan ort. Här på skolans webbsida kommer kursplaneringen med bland annat datum för helgträffar, litteratur mm att postas. Om du anmäler dig kommer du bli uppdaterad per mejl om detta!

Distansmoment: Mellan kursträffarna läser du litteratur och kommunicerar med lärare och andra kursdeltagare via ett forum på nätet.

Kostnader: Undervisningen på kursen är kostnadsfri. Kostnader tillkommer dock för kurslitteratur samt resor, boende och mat i samband med helgträffar. Kostnader för mat och boende uppskattas kunna bli ca 600 kr per helg. Studierna kan finansieras med studiemedel från CSN. För mer information, se: www.csn.se

Antagningsvillkor: Kursen har inga särskilda förkunskapskrav. Du kan vara tonåring eller pensionär, eller nåt där mittemellan. Alla är välkomna att delta!

Planering och kurslitteratur: Inför kursstart kommer litteratur och mer detaljer planering att skickas ut till alla som erbjudits plats.

Ansök idag: Du kan ansöka idag! Vi gör antagningar löpande tills kurserna är fulla.

Kontaktperson: Jonathan Korsár, ring: 076-0729858 eller mejla: jonathan.korsar@farnebo.se